marți, 13 iulie 2010

Omul-viteza

Un om al secolului 21 are nenumarate calitati pe care, in secolele trecute, cu greu ni le-am fi imaginat posibile. Viteza este cea mai importanta aptitudine dezvoltata azi de individul social, macinat de tentatii si asaltat de oferte. Viteza de actiune pare conditia de baza pentru scaderea entropiei in Univers, daca este canalizata in directia adecvata. Iata de ce, gestul reflex, deprins prin exercitiu, a devenit necesar ca aerul omului modern, in slalomul sau cotidian printre angoase existentiale si deseuri informationale.


Cu alte cuvinte, pentru evitarea sau recontextualizarea in ceva acceptabil, a unui obstacol sau a unui disconfort psihic aparut din senin, avem nevoie sa dezvoltam aptitudini de oameni speciali. Aceasta se numeste simplu, evolutie. Numai asa putem supravietui noilor frecvente de vibratie ale anului 2012. Ne-o spun previziunile mayasilor si mai nou, clarvazatorii planetei, in sute de moduri perceptibile.

Cum ne antrenam pentru cresterea vitezei de vibratie proprie? Un procedeu la indemana oricui este prinderea mustelor.

Musca (sau ideea de musca) reprezinta un inamic redutabil al starii de bine, deoarece ea este atrasa de ceva cu care nimeni nu vrea sa fie confundat. Prinzand o musca invadatoare in mod repetat, viteza noastra se poate adapta frecventei de vibratie a Pamantului. Fara aceasta adaptare, doar unii dintre noi pot rezista, pe masura ce ne apropiem de evenimentul de importanta galactica amintit. Se pare ca, mai brusc sau mai treptat, in curand vor ramane pe-aici doar persoanele care vibreaza la cote inalte. Care vor fi acele persoane si in ce fel se vor comporta ele? Nimeni nu stie cu precizie.

Un exemplu viu de persoana in continua evolutie poate fi considerat prietenul meu Petrica. Oridecateori se iveste ocazia, el se antreneaza cu muste si tantari. Omul nici nu vrea sa auda de aparat electric cu pastile sau de plase la ferestre.

Sa nu va inchipuiti totusi ca prietenul meu a devenit cumva dependent de lipirea inamicilor pe tavan. El frizeaza sublimul actiunii in sine, reusind performanta de a prinde insecta in zbor oricand, in orice pozitie si fara un efort aparent. Asta, evident, nu o poate oricine.

-Decat un om-viteza! imi spune Petrica. Adica un om evoluat.

Il intreb:

-Este acest om-viteza adaptat la cerintele in crestere ale momentului, pregatit pentru trecerea la o noua existenta planetara?

-In primul rand, imi explica el, omul-viteza este un om relaxat. Smooth as a feather and sharp as a sword. Se comporta adica, “usor ca pana” si decide “ascutit ca sabia” . Nu doreste de la viata in mod explicit ceva, in schimb, tot ce ce isi propune, obtine. Pentru el nu exista criza financiara deoarece nu banii il fac fericit, ci faptul ca se misca si rezolva probleme. El nu spera intr-o rasplata materiala, accepta ceea ce i se intampla si are incredere in tot ce este viu.

-Dar, cu increderea asta, avansez eu o idee, ar putea face el fata unei invazii de insecte? Nu stii cand ti se poate intampla sa fii atacat in propria casa de muste, tantari, purici sau gandaci de bucatarie, sau de ce nu, in aceeasi idee, de mici accidente cum ar fi intreruperea gazului sau a cablului TV, de angoase de tipul vanzatorilor ambulanti sau recuperatorilor de datorii si altele. Poti fi curat si organizat, totusi… sa ti se intample. Accepti pur si simplu aceste stressuri zilnice sau iei masuri drastice de lupta si prevenire a lor?

-Cauza reala, imi spune prietenul meu, a atragerii insectelor (cat si a altor mici neplaceri zilnice) este felul cum gandesti. Felul cum simti spiritul insectelor spune totul despre tine. Dincolo de grija pentru igiena casei, aici e vorba de o igiena superioara a mintii. Daca o musca ajunge in dormitorul meu inseamna ca eu am chemat-o acolo. Doar atitudinea de intelegere pe care o transmit acestor vietati minuscule este cea care ma va scuti de batai de cap. Omul-viteza transmite normalitate intregului mediu de viata pe care-l investeste cu atentia sa.

Se pare ca prietenul meu atrage mustele doar pentru a se antrena. In schimb, dupa cum bine il cunosc, nu are de loc priza la purici sau insecte taratoare, nici la recuperatori sau comis-voiajori. Cu atat mai putin la accidente de natura opririi gazului sau a apei calde. Si chiar daca ar avea, stiu ca isi doreste cu ardoare sa devina un om al acceptarii infinite. Nimic nu-l deranjeaza. El doarme si iarna cu geamul deschis, oricat de frig ar fi. Oricat de mult zgomot ar fi pe strada, sau la vecinul de deasupra niciodata nu o sa-l vezi cu dopuri antifonice in urechi. Este perfect destins in orice situatie, afisand un zambet deschis ca o carticica pentru copii.

Specializarea lui in prinderea mustelor tine de exercitiu si disciplina. Folosindu-si ambele maini, fara plici sau benzi lipicioase, Petrica prinde muste in orice pozitie, ca un adevarat maestru in arte martiale.

Dupa cum am aratat, el nu se razbuna pe musca pentru ca l-a deranjat, dimpotriva, ii multumeste pentru lectia de viata pe care aceasta i-a prilejuit-o . Orientarile sale spirituale nu-i permit sa premediteze nimic rau pentru o alta fiinta, iar gestul de a tine musca intre degete este de o mare eleganta si chiar duiosie fata de aceasta creatura vie care si-a intersectat existenta cu a sa. Daca a ametit-o, isi cere scuze. Apoi o trimite usor afara, dorindu-i in gand numai de bine. O musca binecrescuta poate emite la randul ei, un gratios bazait de multumire.

-Iubesc viata sub orice forma s-ar gasi, imi marturiseste el si iau la propriu expresia nu face rau nici unei muste, pentru ca stiu ca totul dar absolut totul in Univers este actiune si reactiune. Nu vreau sa influentez, nici sa fiu influentat. Lupta conflictuala este o zbatere paguboasa, mancatoare de timp.

-Bun, zic si cu timpul cum e bine sa fii, prieten sau dusman?

-Timpul si omul-viteza, imi spune el, se respecta reciproc, deoarece timpul stie, metaforic vorbind, ca omul-viteza il poate dilata dupa dorinta, facandu-l sa para ridicol de lung in ochii utilizatorilor.

Imi zambeste pe sub mustata.

-Oamenii-viteza de top, ating culmi ale creativitatii, nefacand mai nimic pentru asta. De fapt, a nu face nimic este cel mai greu antrenament.

-Cum pot sa nu-i fac nimic daca bazaie si ma gadila? ma mir eu.

-Vibrand pe aceeasi lungime de unda cu musca, nu mai ai nevoie de nicio actiune in forta, de nicio deplasare fizica in spatiu pentru a o prinde. Cei mai evoluati dintre oamenii-viteza reusesc sa dezvolte calitati telepatice, comunicand literalmente cu orice entitate vie. Musca poate fi convinsa fara nici un fel de violenta ca locul ei nu se afla in incaperea respectiva si atunci iese cuminte afara.

Ma intreb in gand cu cate muste s-ar descurca maestrul in acelasi timp. Ce te faci cu o musca mai vicleana care, prefacandu-se ca a inteles mesajul, s-ar intoarce inauntru, la distractie aducand cu ea o droaie de alte surate vesele? Dar realizez ca doar acest gand banuitor al meu poate atrage un astfel de comportament din partea cuiva.

Petrica ma invata in aceste zile premergatoare evenimentului mai sus amintit cum sa gandesc nonviolent si cum sa ma conectez, impreuna cu toate componentele realitatii mele tangibile, la inteligenta informational energetica a planetei noastre.

-Relatia ta cu insectele, imi spune, arata cat mai ai de invatat pentru a te invinge si a te stapani.

Pentru ca sunt si eu unul dintre aspirantii la o ascensiune vibratorie care sa ma propulseze dincolo de anul 2012, el mi-a scris pe mail un numar de cinci directive referitoare la relatia pe care ar trebui sa o am cu mustele din viata mea:

1.Musca nu este un inamic al starii de bine decat in masura in care o asociezi cu acel ceva cu care nu vrei sa fii confundat.

2.Nu face un scop in sine din prinderea acestor vietati. Prin evolutie interioara, viteza ta poate depasi viteza unei muste in zbor. Propria vibratie te poate plasa in afara ariei de interes a mustelor .

3.Sa faci din confort un scop in sine inseamna sa pierzi din vedere alte scopuri. Poti evolua doar daca gasesti chintesenta vietii chiar in bazaitul mustelor.

4.Nu vrei sa fii omul care sa beneficieze de tot confortul din lume ci acel om care poate obtine oricand confort, restul timpului fiind ocupat cu ceva mai important !!!

5.Fii acel om care poate oricand sa intre in rezonanta cu o musca si care intelege misterul acestei interactiuni, chiar atunci cand aceasta i se aseaza pe nas sau ii cade in ciorba.



Din: CUM SIMTIM LUCRURILE

Dan Neagu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu